PTT Promosyon Ödemesi! Promosyon Alabilmek İçin Şart Var Mı?

PTT Promosyon Ödemesi! Promosyon Alabilmek İçin Şart Var Mı?

14 Şubat 2017 Kapalı Yazar: Emine Zaman

Hükümetin uzun yıllardır bankacılık sektörü ile yürüttüğü, emekli vatandaşların maaşlarından dolayı banka promosyonu alabilmelerine ilişkin görüşmeler 2016 yılı sonu itibari ile sonuç vermişti. Yeni yıl müjdesi olarak Başbakan Binali Yıldırım tarafından açıklanan emekli banka promosyon ödemesi gerçekleşebilmesi için Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile bankalar arasında protokoller imzalanmaya devam ediyor.

Bankacılık sektöründe faaliyet gösteren 25 bankadan 16’sı bugüne kadar SGK ile emekli promosyonu ödeme konusunda protokol imzalarken, bu kervana bugün PTT de katıldı. Bugün imzalanan protokol sayesinde PTT’den emekli aylıklarını alan vatandaşlar da promosyon ödemesi alabilecek.

Promosyon Ödemesi İçin Şart Var Mı?

Emekli vatandaşlarımızdan gelen şikayetler üzerine şu bilgilendirmeyi yapmakta yarar var. Emekli banka promosyon ödemesini alabilmesi için vatandaşın ekstra bir koşul yerine getirmesi söz konusu değildir. Bazı bankaların bu ödemeyi yapmak için emekli vatandaşları arayarak fatura ödeme talimatı, ek hesap açtırmak gibi taleplerde bulunduğu şikayetleri ayyuka çıkmış durumda.

Emekli vatandaşın hakkı olan promosyon ödemelerini almak için asla böyle bir şartın yerine getirilmesine gerek olmadığını vurgulayan Tüketici Hakları Dernekleri yetkilileri, vatandaşın banka promosyon ödemesi aldıktan sonra 3 yıl ilgili bankayı değiştiremeyeceğini ve bunun haricinde de ödeme ile ilgili bir şartın bulunmadığını vurguladılar. Yaşlı vatandaşa bu tür zorlamalar yapan bankaların tüketici hakları derneklerine ve BİMER’e şikayet edilmesi tavsiyesinde bulunan Tüketici Hakları Dernekleri konunun takipçisi olacaklarını belirttiler. Emekli Promosyon ödemeleri için SGK ile protokole imza atan bankalara buradan ulaşabilirsiniz.