Türk- İş Başkanından Asgari Ücret Açıklaması!

Türk- İş Başkanından Asgari Ücret Açıklaması!

5 Aralık 2019 0 Yazar: Şerife Uslu

Aralık ayında asgari ücret belirleme toplantıları yapılmaktadır. Türk- İş Genel Başkanı Ergün Atalay asgari ücret açıklaması yaptı. Günümüz koşullarında bir kişinin yaşam maliyetin 2 bin 578 TL olduğunu söyleyen Atalay, bu meblağın altında bir miktarı kabul edemeyiz dedi. Atalay açıklamasında kıdem tazminatını almayanlar için yapılacak düzenlemeye her zaman destek vereceklerini açıkladı.

Türk- İş Başkanı Asgari Ücret 2.578 TL’den Az Olamaz!

Türk- İş 23. Olağan Genel Kurulu’nda Türk- İş Genel Başkanı Ergün Atalay konuşma yaptı. Konuşmasında konfederasyonun 67 yıldan bu yana Türkiye’nin çimentosu ve sigortası olduğunu aktaran genel başkan, Türk- İş’in 1 milyonu aşkın üyesi ile ülkemizdeki en büyük işçi örgütü olduğunu söyledi. Atalay önümüzdeki 4 yıl içerisindeki hedeflerinin 1,5 milyon üye sayısına ulaşmak olduğunu belirtti.

Ergün Atalay halen devam eden asgari ücret görüşmeleri hakkında açıklamalar yaparak, Hak- İş ve DİSK’in de görüşlerinin alındığını deklare etti. Ülkemiz koşullarında bir kişinin yaşam maliyetinin 2 bin 578 Türk Lirası olduğunu söyleyen Atalay, bu rakamın altıda herhangi bir meblağın kabul edilmeyeceğini vurgulayarak, böyle bir durum söz konusu olduğunda o masaya oturmayacaklarını bildirdi.

Genel Kurul’da konuşan Başkan Ergün Atalay işçiler için büyük önem arz eden kıdem tazminatı konusuna da değindi. Kıdem tazminatı hususunda geriye götüren hiç bir teklifin kabul edilmeyeceğini söyleyen Atalay, kıdem tazminatı düzenlemelerine destek vereceklerini lakin hali hazırda bulunan durumdan geriye götüren bir düzenlemeye asla onay vermeyeceklerini açıkladı. Atalay, geriye doğru gidiş olduğu taktirde bizim burada durmamızın bir anlamı yok herkes ceketini alıp gitsin dedi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası beklenti anketi nedir, Merkez Bankası soruları nasıldır hakkında merak ettikleriniz için buraya göz atabilirsiniz.