Unicredit’e Göre FED Faiz İndirimine Devam Edecek!

Unicredit’e Göre FED Faiz İndirimine Devam Edecek!

11 Kasım 2019 0 Yazar: Nilgün Ciğerci

İtalya’nın en önemli bankalarından biri konumunda olan Unicredit’in baş Ekonomisti Erik Nielsen tarafından Amerikan Merkez Bankası FED’in faiz kararlarına yönelik çarpıcı bir değerlendirme geldi. Amerikan Merkez Bankası FED’in beklentilerin çok daha ötesinde faiz indirimine devam edeceğini öngördüklerini belirten Baş Ekonomist Erik Nielsen; FED faiz indirimine devam edecek, Amerikan ekonomisinin büyümeye devam edebilmesi için bu gerekli yorumunu yaptı.

İtalya merkezli uluslararası mecrada faaliyet gösteren Unicredit Grup’un en önemli isimlerinden biri konumunda yer alan Baş Ekonomist Erik Nielsen Amerikan Merkez Bankası FED’in faiz kararları ile ilgili ezber bozan bir yorumda bulundu. FED’in geçtiğimiz ay aldığı faiz indirimi kararının akabinde faiz indirimlerine bir müddet ara vereceğine yönelik sinyal vermesinin gerçeği yansıtmadığına inandığını dile getiren Nielsen FED’in faiz indirmeye peyder pey devam edeceğini düşündüğünü söyledi. Ülkemiz banklarından Yapı Kredi’nin de ortaklarından biri olan Unicredit’in Yapı Kredi’deki ortaklık yapısı için buraya göz atabilirsiniz.

FED Faiz İndirimine Devam Edecek!

Erik Nielsen; FED’in Amerikan ekonomisinin durgunluğa gireceği bir dönemde devreye girerek ve faiz indirme kararları vererek bu süreci engellediğini belirtti. Bununla birlikte son faiz indirimden sonra FED tarafından yapılan “cephanenin durması ve ekonomik kullanılması” açıklamasının realist olmadığının altını çizen Eriksen, FED’in kısa ve orta vadede toplamda 1 puan kadar daha faiz indirmesinin kuvvetle muhtemel olduğunu iddia etti. Toplamda yüz baz puanlık faiz indiriminin 3 ya da 4 seferde gerçekleştirilebileceğini vurgulayan Eriksen, “cephanenin durması” açıklaması aslında cephanenin kullanılmaya hazır olduğu anlamına da gelebileceği şeklinde yorumlanmalı görüşünde bulundu. Eriksen yavaş ve kademeli de olsa 100 baz puanlık faiz indirimi FED tarafından gerçekleştirilecek, FED faiz indirimine devam edecek diyerek sözlerini noktaladı.