Rumen Leyi Banknotları Tedavüldeki Romanya Paraları

Rumen Leyi Banknotları Tedavüldeki Romanya Paraları

17 Mart 2020 0 Yazar: Emine Zaman

Romanya Orta Avrupa’nın güney doğusunda bulunan eski demir perde ülkelerinden biridir. Romanya Başkenti Bükreş’tir. Romanya Avrupa Birliği üyesidir. Bunun yanı sıra ekonomik açıdan Romanya Avrupa Birliği ülkeleri arasında en fakir ülkelerden biri konumundadır. Romanya ekonomisi ve Romanya para birimi hakkında Rumen Leyi Banknotları Tedavüldeki Romanya Paraları başlıklı yazımızda pek çok detayı bulabilirsiniz.

Romanya ekonomisi ve Romanya para birimi hakkında yazımızın devamında şu sorularınıza cevap bulabilirsiniz. Romanya Para Birimi Nedir? Romanya Euro Mu Kullanıyor? Rumen Leyi Nedir? Yeni Rumen Leyi Nedir? Romanya Leyi Hakkında! Rumen Leyi Kısaltması Nedir? Rumen Leyi Kodu Nedir? Rumen Leyi Sembolü Nedir? Rumen Leyi Alt Birimi Nedir? Romanya Kuruşu Nedir? Romanya Parası Banknotları Nelerdir? Rumen Leyi Banknotları! Rumen Leyi Madeni Paraları Nelerdir? Romanya Madeni Paraları! Rumen Leyi Ne Kadar? Romanya Parası Kaç TL? Romanya’da Enflasyon Yüzde Kaç? Romanya’da Asgari Ücret Kaç TL? Romanya’da Kişi Başı Gelir Ne Kadar? Romanya Ne Zaman Euro’ya Geçecek? Romanya Euro’ya Geçecek Mi?

Romanya Para Birimi Nedir? Romanya Euro Mu Kullanıyor?

Romanya para birimi Rumen Leyi’dir. Aynı zamanda Yeni Rumen Leyi olarak da bilinir. Zira 1 Temmuz 2005 tarihinde Ley’den 4 adet sıfır atılmış ve Yeni Rumen Leyi’ne geçilmiştir. Romanya Avrupa Birliği üyesi olmasına rağmen Euro resmi parası değildir. Zira Romanya Eurozone dahilinde değildir. Romanya resmi para birimi olarak Romanya Leyi’ni kullanmaktadır. Euro bölgesi ya da Euro alanı olarak da bilinen Eurozone hakkında detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Rumen Leyi Nedir? Yeni Rumen Leyi Nedir? Romanya Leyi Hakkında!

Rumen Leyi Romanya resmi para birimidir. Rumen Leyi 1952 ile 2005 yılları arasında kullanılmıştır. 2005 yılında Rumen Leyi’nden 4 adet sıfır atıldıktan sonra Yeni Rumen Leyi tedavüle girmiştir. Halen ülkenin resmi para birimi Yeni Ley’dir. Rumen Leyi Rumence’de “Leu românesc” şeklinde yazılır. İngilizce’de ise “Romanian leu” şeklinde yazılır. Tekili yerel dilde “leu” çoğulu “lei” şeklinde yazılır. Bu nedenle ve iyelik nedeniyle dilimizde Rumen Leyi olarak anılmaktadır.

Rumen Leyi Kısaltması Nedir? Rumen Leyi Kodu Nedir? Rumen Leyi Sembolü Nedir?

Rumen Leyi’nin 2005 yılına kadar olan kısaltması ROL idi. 2005 yılından sonra Romanya para birimi kısaltması RON olarak değiştirilmiştir. Rumen Leyi uluslararası numarası 946’dır. Rumen Leyi uluslararası kodu RON’dur. Rumen Leyi’ni Romanya Ulusal Bankası basmaktadır.

Rumen Leyi Alt Birimi Nedir? Romanya Kuruşu Nedir?

Rumen Leyi alt birimi “ban” olarak adlandırılır. 100 ban 1 Rumen Leyi’ne eşittir. Rumen parasındaki “ban” Türk Lirası’nda kuruş olarak algılanabilir.

Romanya Parası Banknotları Nelerdir? Rumen Leyi Banknotları!

Rumen Leyi banknotları aşağıdaki gibidir.

  • 1 Rumen Leu
  • 5 Rumen Leyi (lei)
  • 10 Rumen Leyi (lei)
  • 50 Rumen Leyi (lei)
  • 100 Rumen Leyi (lei)
  • 200 Rumen Leyi (lei)
  • 500 Rumen Leyi (lei)

Rumen Leyi Madeni Paraları Nelerdir? Romanya Madeni Paraları!

Rumen Leyi madeni paraları aşağıdaki gibidir.

  • 1 ban
  • 5 bani
  • 10 bani
  • 50 bani

Rumen Leyi Ne Kadar? Romanya Parası Kaç TL?

Son yıllarda Türk Lirası karşısında değerlenen Rumen Leyi güncel kur ile Türk Lirası’ndan değerli konumdadır. Günümüzde 1 Rumen Leyi 1,48 Türk Lirası’na eşittir.

Romanya’da Enflasyon Yüzde Kaç? Romanya’da Asgari Ücret Kaç TL? Romanya’da Kişi Başı Gelir Ne Kadar?

Romanya’da enflasyon 2020 yılı itibari ile yüzde 5 dolaylarındadır. Romanya’da asgari ücret 408 Euro’dur. Romanya’da kişi başı milli gelir 12 bin dolar düzeyindedir.

Romanya Ne Zaman Euro’ya Geçecek? Romanya Euro’ya Geçecek Mi?

Romanya Euro’ya geçebilmek için çeşitli kıstasları yerine getirmelidir. Avrupa Birliği ile Romanya arasında imzalanan anlaşmaya göre, Romanya’nın AB’nin istediği standartları sağlaması durumunda Romanya’nın Euro kullanma taahhüdü verilmiştir. Romanya’nın Euro’ya geçişinin 2020 yılı sonunda gerçekleşmesi beklenmektedir. Rumen Leyi Banknotları Tedavüldeki Romanya Paraları haberi akabinde; Euro bölgesi ya da Euro alanı olarak da bilinen Eurozone hakkında detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.