Credit Europe Bank Hangi Ünlü Türk İş Adamının?

Credit Europe Bank Hangi Ünlü Türk İş Adamının?

1 Kasım 2020 0 Yazar: Şerife Uslu

Credit Europe Bank (CEB), Hollanda’nın Başkenti Amsterdam Merkezli olarak bankacılık faaliyeti yürütmektedir. 1994 yılında kurulan banka çeyrek asrı aşkın süredir Hollanda’nın önemli bankaları arasında yer almaktadır. Credit Europe Bank’ı Hollanda’da faaliyet gösteren diğer bankalardan ayıran husus ise bir Türk’e ait olması. FIBA Group çatısı altında faaliyet gösteren Credit Europe Bank hangi ünlü iş adamının sorusuna “Hüsnü Özyeğin” cevabı vermek yanlış olmaz. Hollanda merkezli olan Credit Europe Bank’ın İstanbul’da ve dünyanın pek çok ülkesinde temsilciliği de bulunmaktadır. Banka hakkında detaylı bilgileri inceleyelim…

Credit Europe Bank Hangi Ülkelerde Var?

Credit Europe Bank’ın; Hollanda, Almanya, Malta’nın yanı sıra Çin, Dubai, Romanya, İsviçre, Birleşik Arap Emirlikleri ve Ukrayna’da da şubeleri bulunmaktadır. Credit Europe Bank Türkiye temsilciliği ise İstanbul’da yer alır ve iletişim bilgileri aşağıdaki gibidir:

  • CREDIT EUROPE BANK N.V. TÜRKİYE TEMSİLCİLİĞİ ADRES: Balmumcu Mahallesi Itri Sokak No: 10/A Balmumcu Beşiktaş / İstanbul
  • CREDIT EUROPE BANK N.V. TÜRKİYE TEMSİLCİLİĞİ TELEFON: (212) 310 05 50
  • CREDIT EUROPE BANK N.V. TÜRKİYE TEMSİLCİLİĞİ EFT KODU: 915

Credit Europe Bank perakende bankacılığın yanı sıra; kurumsal kredilendirmeye de odaklı şekilde faaliyetlerini devam ettirmektedir. Bankanın farklı ülkelerde finanse ettiği pek çok proje bulunmaktadır. Avrupa başta olmak üzere dünyanın farklı yerlerinde fonladığı şirketler ile her geçen gün büyüyen bir bankadır. 1300’den fazla çalışanı olan Credit Europe Bank (CEB); ticari bankacılık ile KOBİ finansmanına özel bir önem vermektedir.

Credit Europe Bank’ın Kuruluşu ve Kısaca Tarihçesi

1994 yılında; Hollanda’da Fiba Grubu’na bağlı olarak Finansbank adı altında kurulmuştur. Başlangıç ​​sermayesi 10 milyon Euro’dan azdır. Uluslararası ticaret finansmanına odaklanmıştır. Kuruluşundan bu yana, banka Hollanda Merkez Bankası’nın tam denetimi altındadır.

1997 yılında Frankfurt’ta şube açarak Almanya’ya açılmış ve 2000 yılında da Antwerp şubesi ile Belçika pazarına girmiştir.

2006 yılında Türkiye Finansbank A.Ş.’nin National Bank of Greece’e satışı gerçekleşmiştir. Finansbank’tan Credit Europe Bank’a kurumsal marka değişikliği gerçekleştirilmiştir. Satış sonucunda gruptaki Rus bankası, Credit Europe Bank’ın iştiraki olmuştur.

Banka 2007 yılından bu yana Credit Europe Bank olarak isim değişikliğine gitmiştir. Akabinde Ukrayna’da yapılanmaya gitmiş, Malta‘da bir şube açmıştır. Çin (Şanghay) ve Türkiye’de (İstanbul) temsilciliklerin açılması da bunu takip etmiştir.

Grubun yerinden yapılandırılmasının ardından 2008 yılında gruba bağlı mevcut Romanya ve İsviçre bankacılık kuruluşları, Credit Europe Bank’ın doğrudan iştirakleri haline gelmiştir. Aynı zamanda Dubai’de bir yan kuruluş açılmıştır. 2010 yılına gelindiğinde; Portekiz BCP’nin (eski) yan kuruluşu olan Türkiye’deki Millennium Bank’ın % 95 hissesinin satın alınması gerçekleşmiştir.

2012 yılı Aralık ayında banka, eski adı Millennium Bank olan Fibabanka AŞ’deki hisselerini Fiba Holding AŞ’ye devretmiştir. 2019 yılında Credit Europe Bank 25. yılını kutlamıştır.

Credit Europe Bank resmi web sitesi: https://www.crediteuropebank.com/the-bank.html