15 Ocak 2025
weather
10°
35,4573 %-0.07
36,4748 %-0.32
43,3049 %-0.09
99.112,76 %3.564
3.061,67 0,27
FinansTaksi Finans Esnek Hesap Nedir Ek Hesap Nasıl Açılır?

Esnek Hesap Nedir Ek Hesap Nasıl Açılır?

Esnek Hesap Nedir Ek Hesap Nasıl Açılır esnek hesap başvuru esnek hesap borç ödeme esnek hesap taksitlendirme esnek hesap limit esnek hesap faiz

Ek hesap, vadesiz mevduat hesabına bankanın tanımladığı ve hesapta para olmadığında dahi alışveriş yapılabilen, nakit çekilebilen düşük miktarlı bir kredi ürünüdür. Ek hesap bankalarca avans hesap, artı hesap, nakit avans, eksi hesap, kredili mevduat hesabı, KMH ya da esnek hesap şeklinde adlandırılabilmektedir. Günlük konuşma dilinde ise ek hesaba eksi bakiyeye düşmek de denilir. Ek hesapla ilgili; "Esnek hesap nedir Ek hesap nasıl açılır, Ek hesap limiti ne kadardır? vb. gibi pek çok soru akılları karıştırmaktadır. Tüm bu soruların cevabını yazımızda sizler için derledik.

Esnek Hesap Nedir? Ek Hesap Nasıl Açılır?

Esnek Hesap nedir Ek Hesap nasıl açılır? Ek hesap vadesiz mevduat hesabının bütün özelliklerini barındıran, dilediğiniz her an kullanabileceğiniz bir kredi ürünüdür. Ek hesap, mevduat hesabınıza bir kere tanımlandığında, istediğiniz her an kullanabilirsiniz. Ek hesap ile fatura ödemeleri, otomatik ödemeler, nakit çekim, taksitli alışveriş gibi pek çok işlem gerçekleştirilebilmektedir. Ek hesap açtırmak için mevduat hesabınızın bulunduğu banka şubelerine giderek başvuru yapabilirsiniz. Bunun yanı sıra ilgili bankanın internet bankacılığı, telefon bankacılığı, cep uygulaması, ATM'lerinden de ek hesap başvurusu yapılabilmektedir. Kredili mevduat hesabı, müşterinin talebi olmadan açılamaz.

Ek Hesap Limiti Ne Kadardır?

Avans hesap limiti müşteri talebi de dikkate alınarak banka tarafından belirlenmektedir. Banka, müşterinin maaşına göre bir oran belirleyerek avans hesap limitini tayin etmektedir.

Ek Hesap Nasıl Kullanılır?

Ek hesap banka hesabınızda aktif ise dilediğiniz an kullanabilirsiniz. Ek hesabın vadesiz hesaba tanımlanabilmesi için öncelikle müşterisi olunan banka ile temasa geçerek kredili mevduat hesap başvurusu yapmak ve kredili mevduat hesap sözleşmesini imzalamak gereklidir.

Ek Hesap Faizi Ne Kadardır?

Ek hesap faizi hesabın bulunduğu bankaya göre farklılık gösterebilmekle birlikte, Merkez Bankası tarafından belirlenen bir üst limiti bulunmaktadır. Günümüzde pek çok bankanın uyguladığı ek hesap faizi aylık yüzde 2,02'dir.

Ek Hesap Gecikme Faiz Oranı Nedir?

Ek hesaptan yapılan harcamaların asgari ödeme miktarı son ödeme tarihine kadar ödenmez ise son ödeme tarihinden itibaren günlük faiz işletilir. Buna gecikme faizi denir. Avans hesap gecikme faiz oranı da yüzde 2,52 şeklindedir.

Ek Hesap Faizi Nasıl Hesaplanmaktadır?

Ek hesap faizi günlük olarak yansıtılmaktadır. Limit dahilinde para çekildikten sonra yeniden yatırılana dek faiz işletilmektedir. BSMV ve KKDF ücretleri faiz üzerinden hesaplanarak ayrıca tahsil edilmektedir.

Ek Hesap Borcu En Son Ne Zamana Kadar Ödenebilmektedir?

Kredili mevduat hesabındaki borcun asgari tutarı ekstrede belirtilen son ödeme tarihine kadar ödenmesi gerekmektedir. Aksi halde son ödeme tarihinden sonraki günler gecikme faizi işletilir.

Ek Hesap Nasıl Kapatılır?

Nakit avans hesabınız hangi bankada ise o bankaya internet veya telefon aracılığı ile, yahut da banka şubesine giderek ek hesabınızın kapatılmasını talep edebilirsiniz. Avans hesabın kapatılabilmesi için ek hesap borcunun ve işleyen faiz tutarının tamamen ödenmesi gerekmektedir.

Ek Hesap Taksitlendirme Nasıl Yapılır?

Ek hesap taksitlendirme için ayrı bir limit tahsis edilmez. Ek hesap limitinin banka tarafından belirlenen oranı içerisinden kullanım yapılmaktadır. Taksitli kullanım yapıldığı durumlarda, müşteriye ödeme bilgilerini gösteren bir doküman/ fiş verilmektedir. Avans hesap taksitlendirme yapılabilmesi için müşterinin kredili mevduat hesabı limitleri dahilinde harcama yapmış olması önemlidir.

Ek Hesap İle Hangi İşlemler Yapılabilmektedir?

Nakit avans hesabı mevduat hesabının özelliklerine sahiptir. Bu yüzden bütün bankacılık işlemleri ek hesap dahilinde gerçekleştirilebilmektedir. Avans hesabı ile fatura ödemeleri, çek ödemeleri, düzenli ödemeler, nakit çekim, peşin ya da taksitli alışverişler, EFT, virman vb. gibi bankacılık işlemleri gerçekleştirilebilmektedir. Ek kartlara dair aklınızdaki soruların cevabına da buradan ulaşabilirsiniz.
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *