15 Ocak 2025
weather
10°
35,4573 %-0.07
36,4748 %-0.32
43,3049 %-0.09
99.112,76 %3.564
3.061,67 0,27
FinansTaksi Finans Netbank Nedir Marmara Bankası Kimin Marmarabank Ne Oldu?

Netbank Nedir Marmara Bankası Kimin Marmarabank Ne Oldu?

Netbank Nedir Marmara Bankası Kimin Marmarabank Ne Oldu net bankası sahibi kim ne zaman battı hisse iflas tmsf devir batan hesap mevduat vergi şube genel

Netbank Türkiye, ülkemizde 1980’li yıllarda bankacılık sektörüne adım atmış bir finans kuruluşuydu. Bu bankayı “Netbank Türkiye” olarak anmamızın sebebi; aynı isimde uluslararası arenada pek çok farklı bankanın bulunması. Netbank 1987 yılında Türkiye’de bankacılık faaliyetlerine başlamıştır. Netbank’ın Türk bankacılık sektöründeki varlığı isim bazında pek de uzun sürmedi. 4 yıl kadar Netbank olarak faaliyet gösteren banka, 1991 yılı itibari ile isim değişikliğine giderek; Marmara Bankası adını almıştır. Böylece Netbank nedir sorusuna kısa ve öz şekilde cevap vermiş olduk. Netbank Nedir Marmara Bankası Kimin Marmarabank Ne Oldu başlıklı yazımızın devamında detaylara da erişebilirsiniz.

Netbank Nedir Marmara Bankası Kimin Marmarabank Ne Oldu?

1991 yılında Marmara Bankası ismini alan, tabelalarında ve reklamlarında ise Marmarabank adını kullanan banka; 1994 yılına kadar faaliyetlerine bu isimle devam etmiştir. 1994 yılında Türkiye’de bankacılık krizi patlak verince Marmara Bankası’nın da bankacılık yapma izni kaldırılmıştır. Yönetimi Tasarruf Mevduatları Sigorta Fonu’na devredilen bankanın mahkeme kararı ile 05.06.1995 tarihinde iflas ettiği belirtilmiştir.

İflas Eden Marmara Bankası Vergi Rekortmeni Oldu!

İflas eden banka vergi rekortmeni olur mu? Oldu. Marmara Bankası’nın iflas ettiğine dair verilen karar sonrasında bankanın o dönemki ortaklarından bu durumun haksız olduğuna dair bazı itirazlar yükselmişti. Bankanın ortaklarından Atilla Uras adeta iş dünyasına küsmüş ve bir daha kamuoyunca bilinen ticari faaliyetleri olmamış, 2018 yılı ortalarına doğru da vefat etmiştir. Takvimler 2010 yılını gösterdiğinde 2009 yılına dair vergi rekortmenleri listesi açıklanmıştı. Bu listede çok dikkat çeken bir ayrıntı göze çarpıyordu. 2009 yılı Kurumlar Vergi Rekortmenleri listesinin 77. sırasında tasfiye halindeki Marmara Bankası, ödediği 22 milyon liralık vergi ile yer almaktaydı. Bu tutarda bir vergi ödenmesi için bankanın 2009 yılı faaliyet karının 100 milyon Türk Lirası dolayında olması gerekirdi. Oysa kapalı bir bankanın böyle bir gelir elde etmesi pek tabii ki mümkün değildir. Bu gelirin bankanın gayrimenkullerinin satışından geldiği sonradan anlaşıldı. Marmara Bankası pek çok “batan” banka gibi arkasında bir “enkaz” bırakmamış, borçlarının ötesinde bir gelir kalemi ile bankacılık sahnesinden çekilmiştir. Bankanın faaliyet gösterdiği yıllardaki mali tablolarının iflasını gerektirip gerektirmediği ise halen tartışılmaya devam edilmektedir. Netbank Nedir Marmara Bankası Kimin Marmarabank Ne Oldu haberi akabinde; Ülkemizdeki kapatılmış bankalar listesine buradan göz atabilirsiniz.
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *