Lösemili Çocukların Tedavisinde Başarı Oranı Arttı!

Lösemili Çocukların Tedavisinde Başarı Oranı Arttı!

4 Kasım 2019 0 Yazar: Şerife Uslu

Lösemi halk arasında daha çok kan kanseri ya da kemik iliği kanseri olarak biliniyor. Çocuklarda birden bire başlayabilen ve hızlı ilerleyen hastalığın tedavisinde başarı gün geçtikçe artıyor. Doçent Dr. Kamuran Karaman’ın açıklamalarına göre lösemili çocukların tedavisinde başarı oranı arttı. Karaman löseminin bulaşıcı bir hastalık olmadığına dikkat çekti.

Lösemili Çocukların Tedavisinde Başarı Yüzde 85 Seviyesine Çıktı!

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Dursun Odabaş Tıp Merkezi Çocuk Hematoloji Onkoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doçent Doktor Kamuran Karaman lösemi hastalığıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Lösemili çocukların tedavisinde başarı oranının yüzde 85’e yükseldiğini deklare eden Karaman, löseminin bulaşıcı bir hastalık olmadığını vurguladı. Löseminin  küçük yaşlarda daha çabuk ilerlemesine rağmen tedavi şansının daha yüksek olduğunu söyledi.

Hastalığın tedavisindeki bu başarıyı hasta bakım koşullarındaki iyileşmeye, laboratuvar şartlarındaki gelişmeye ve risk sınıflandırmasındaki ilerlemeye bağlayan Kamuran Karaman, özellikle çocuklarda iyi yapılmış risk sınıflandırılması sayesinde kök hücre nakli gerekmeksizin tedavi şansının bulunduğunu açıkladı. Karaman, yeni doğan döneminden itibaren ergenliğe kadar olan yaş grubunda löseminin görülebileceğini söyleyerek en riskli grubun 2-5 yaş arası çocuklar olduğunu açıkladı.

Kamuran Karaman açıklamasında bir çocuğa lösemi tanısı konulduğunda ailelerin ümitsizliğe kapıldığını söyleyerek, löseminin bulaşıcı ve gen geçişli olmadığını, ölümcül bir hastalık olmadığını bildirdi. Özellikle çocukluk dönemi lösemi hastalığının tedavisinin mümkün olduğunu açıklayan Karaman, hasta çocuklarının ailelerinin hastalığı öğrenme süreci olduğunu dile getirdi. Tedavi de ailenin desteğinin çok önemli olduğunu deklare eden Doç. Dr. Kamuran Karaman 2,5 yıllık tedavi süreci bulunan bu hastalığın sabır gerektirdiğini bildirdi. Karaman, zorlu bir tedavi süreci bulunan lösemi hastalığının özveri gerektirdiğini ve bazen de yıpratıcı bir süreç olabileceğini dile getirdi.

Uyku hakkında merak ettikleriniz için buraya göz atabilirsiniz.