AGROT Ne İş Yapar? Agrotech Yüksek Teknoloji Kimin?

AGROT Ne İş Yapar? Agrotech Yüksek Teknoloji Kimin?

25 Ekim 2023 0 Yazar: Nilgün Ciğerci

Halka arz onayı bekleyen şirketlerden biri de Agrotech Yüksek Teknoloji ve Yatırım A.Ş’dir. Tarım teknolojileri alanında faaliyet gösteren şirket 2009 yılında kurulmuştur. Halka arz için SPK’ya başvuran şirket hakkında merak edilen konular bulunmaktadır. Bunlardan, AGROT ne iş yapar, Agrotech Yüksek Teknoloji kimin, ortaklık yapısı nasıl, halka arzı ne zaman ve benzeri gibi soruların cevaplarını içeriğin devamında bulabilirsiniz. Diğer hisse ve borsa haberleri için buraya göz atabilirsiniz.

AGROT Ne İş Yapar, Ne Zaman Kuruldu? Agrotech Kimin?

2009 yılında kurulmuş olan AGRO, çağımızın teknolojisini tarım alanında kullanarak katma değeri yüksek ürünler üretmektedir. Tarım alanında ülkemizin potansiyelinin farkında olan ve bu potansiyeli kullanmaya çalışan şirket Ar – Ge çalışmaları, dijital çözümler, dijital ürünler, verimli arsalar, yılın her dönemi taze ürün sağlayan seralar ile teknolojik tarımı ekonomiye entegre etmeye çalışmaktadır.

Şirket 4 kıtada, 23 ülkede bini aşkın projeye imza atmıştır. Agro ayrıca sağlık, endüstri, ulaşım, finans ve inşaat sektöründeki iş ortakları için danışmanlık, işletim ve eğitim hizmetleri vermektedir.  Agro Teknoloji hayata geçirdiği tüm projeleri yazılım, donanım, inovasyon ve Ar-Ge çalışmaları ile desteklemek kaydıyla kurumlara özel ve yüksek teknolojiye dayanan çözümler üretmektedir.

Agrotech Teknoloji Halka Arz Ne Zaman!

Agro halka arz olmak için SPK’ya başvurmuş ve onay beklemektedir. Taslak izahnamede yer alan bilgilere göre 300 milyon lot satışı planlanmaktadır. Halka arz 200 milyon lot sermaye artırımı, 100 milyon lot ise ortak satışı (Hümeyra Keskin) şeklinde gerçekleşecektir. Alnus Yatırım’ın konsorsiyum lideri olduğu arzın, bireysele eşit dağıtım yöntemi ile yapılacağı belirtilmiştir.

Taslak izahnamede yer alan bilgilere göre halka arz gelirinin;

  • Yüzde 40’ı entegre tesis yatırımları
  • Yüzde 40’ı işletme sermayesi
  • Yüzde 20’si yeni sera yatırımları ya da var olan seraların yenilenmesi

işlemlerinde kullanılacaktır.

Halka arzda payların yüzde 40’ı yurt içi bireysel yatırımcıya, yüzde 40’ı yurt içi kurumsal yatırımcıya ve yüzde 20’si de yurt dışı bireysel yatırımcıya ayrılmıştır.

AGROT Finansal Durum!

Şirketin bilançosunda 2021, 2022 ve 2023 yıllarına ilişkin hasılar ve brüt kar rakamları aşağıdaki gibidir:

Agrot Finansal Durum

 

 

*Yukarıda yer alan bilgiler yalnızca haber verme amaçlı derlenmiştir. Asla yatırım tavsiyesi değildir!