TSKB ISKPL Fiyat Tespiti! TSKB Hisse Yorumu ve ISKPL

TSKB ISKPL Fiyat Tespiti! TSKB Hisse Yorumu ve ISKPL

20 Ocak 2021 3 Yazar: Nilgün Ciğerci

Türkiye Sınai Kalkınma Bankası TSKB ISKPL ile ilgili olarak fiyat tespit raporuna ilişkin analist raporu (halka arza aracılık eden kuruluş dışında farklı bir kuruluş tarafından hazırlanan) yayımladı. Işık Plastik Sanayi ve Dış Ticaret Pazarlama A.Ş. Halka arz fiyat tespit raporuna ilişkin değerlendirme raporunda; “Piyasa çarpanları analizi sonucu hesaplanan pay başına fiyat 22,41 TL olmuş ve %28’lik halka arz iskontosu ile halka arz fiyatı 16,10 TL olarak belirlenmiştir” ifadesine yer verildi. TSKB ISKPL Halka arz fiyat tespit raporuna ilişkin değerlendirme raporunun sonuç kısmına içeriğimiz devamında yer verilmiş ve TSKB hisse performansına göz atılmıştır. TSKB kimin ortaklık yapısı nasıl buradan incelenebilir.

TSKB ISKPL Değerlendirme ve Sonuç

Türkiye Sınai Kalkınma Bankası TSKB’nin 20 Ocak 2021 Çarşamba günü tarihli Işık Plastik Sanayi ve Dış Ticaret Pazarlama A.Ş. (ISKPL); “Halka arz fiyat tespit raporuna ilişkin değerlendirme raporu” sonuç ve değerlendirme kısmında şu ifadelere yer verilmiştir:

“ Piyasa çarpanları analizi sonucu hesaplanan pay başına fiyat 22,41 TL olmuş ve %28’lik halka arz iskontosu ile halka arz fiyatı 16,10 TL olarak belirlenmiştir. Buna göre;

– Fiyat tespit raporunda Şirket değerlemesi için kullanılan hesaplamalar kurumların genel değerlendirme ve değerleme yapmalarına olanak verecek ölçüde net ve anlaşılır şekilde verilmiştir.

– Piyasa çarpanları analizinde düşük likiditeye sahip şirketlerin ve uç çarpan değerlerine sahip şirketlerin hesaplama dışında tutulmasını makul buluyoruz.

– Yurtiçi çarpan analizinde kullanılan şirketlerin faaliyetlerinin Işık Plastik’in faaliyetleriyle uyumlu olduğunu düşünüyoruz.

– Piyasa çarpanları analizine ek olarak İndirgenmiş Nakit Akımları yöntemine de değerlemede yer verilmesinin sağlıklı olacağını düşünüyoruz.

Değerlendirmemiz sonucunda %28 oranında halka arz iskontosu uygulanarak hesaplanan 16,10 TL hisse başı fiyatı makul buluyoruz.”

TSKB Hisse Ne Durumda?

2020 yılını hareketli geçiren hisseler arasında yer alan TSKB 1,16 lira seviyelerinden başladığı yılı 1,78 lira seviyelerinden tamamlamıştır. TSKB hisse 20 Ocak 2021 Çarşamba günü itibari ile 1,95 lira düzeyinden işlem görmektedir. TSKB hissesi son 52 haftalık verileri incelendiğinde; hissenin gördüğü en düşük seviye 0,83 lira ve en yüksek seviye ise 2,79 lira olarak kayıtlara geçmiştir.