Norddeutsche Landesbank NORD LB Türkiye’de Var Mı?

Norddeutsche Landesbank NORD LB Türkiye’de Var Mı?

24 Ekim 2020 0 Yazar: Şerife Uslu

Orijinal ismi Norddeutsche Landesbank Girozentrale olan banka kısaca NORD / LB olarak bilinmektedir. Almanya’daki en büyük ticari bankalardan biridir. Aşağı Saksonya ve Saksonya-Anhalt federal eyaletlerinin çoğunluk hissesine sahip olduğu; merkezi Hanover’de bulunan bir kamu bankasıdır. Braunschweig ve Magdeburg’da şubeleri bulunan bankanın yüzde 35’lik hissesini Regional Sparkassen elinde bulundurmaktadır. Norddeutsche Landesbank NORD LB Bank Türkiye’de bulunmamaktadır.

Norddeutsche Landesbank NORD LB’nin Türkiye Temsilciliği Var Mı?

Bankanın Türkiye temsilciliği bulunmamaktadır. Norddeutsche Landesbank NORD LB Bank Türkiye muhabir bankası Yapı Kredi Bankası’dır. Bankanın 6500’den fazla çalışanı bulunmaktadır. NORD LB Almanya Bankacılık sisteminin en önemli aktörlerinden biri konumunda bulunmaktadır.

Bankanın tarihi 1765 yılına kadar dayanmaktadır. Ancak bankanın bu isimle bankacılık sektöründe faaliyet gösterme tarihi 1 Temmuz 1970’tir. NORD LB; tarım bankacılığı, emlak bankacılığı, yatırım bankacılığı, kurumsal finansman, gemi ve uçak finansmanı başta olmak üzere ticari bankacılık faaliyeti yürütmektedir. Pek çok büyük projenin fonlanması ve kredilendirilmesi noktasında önemli rol almıştır.

NORD / LB, Londra (1985’ten beri), Singapur (2004’ten beri) ve New York City (1991’den beri) dahil olmak üzere tüm büyük finans ve ticaret merkezlerinde şubelere sahiptir. Bugün, NORD / LB, Almanya’nın ulusal ve uluslararası tahvil ihraçları için en büyük bankasıdır.

Norddeutsche Landesbank NORD LB Bank Binası İle Ünlü

Nord / LB’nin yönetim binası, 1998–2002 yılları arasında Nord / LB için Aegidientorplatz’da inşa edilen ve Haziran 2002’de açıldığından beri Hannover’deki genel merkezi olarak hizmet veren Hannover’deki bir ofis binasıdır. Bina, Behnisch, Behnisch & Partner mimarları tarafından tasarlanmıştır.

Yüksekliği 83,5 metre olan bina 17 katlı şekilde inşa edilmiştir. 18 asansörü bulunan binanın kullanılabilir alanı 71.600 metrekaredir. Binanın kapalı alan hacmi 317 bin metreküp olarak hesaplanmaktadır. Çelik, beton ve cam malzemeden imal edilen bina 180 milyon dolara mal olmuştur.

Dış cephesi tamamen camdan oluşan bina pek çok özelliği ile “çevre dostu” nitelemesini hak etmektedir. Buna ek olarak içerisinde kafeteryalardan restoranlara kadar pek çok farklı seçenek bulunan bina, klasik banka genel merkezlerinin konseptlerinden son derece farklıdır.

Nord Lb resmi web sitesi: https://www.nordlb.com/