1000 Yatırımlar Holding Ne İş Yapar ve Sahibi Kim?

1000 Yatırımlar Holding Ne İş Yapar ve Sahibi Kim?

17 Ekim 2023 0 Yazar: Şerife Uslu

Halka açılmak isteyen ve SPK’ya başvuru yapan şirketlerden biri de 1000 Yatırımlar Holding A.Ş’dir. 2019 yılında Binbin ile yola başlayan ve 2022 yılında holding haline gelen şirket hakkında merak edilenleri içeriğimizde derledik. Bu kapsamda 1000 Yatırımlar Holding ne iş yapar, sahibi kim, ne zaman kuruldu, halka arzı ne zaman, BINHO halka arz bilgileri nelerdir ve benzeri gibi soruların cevaplarına bakalım… Diğer hisse ve borsa haberleri için buraya göz atabilirsiniz.

1000 Yatırımlar Holding Ne İş Yapar?

1000 Yatırımlar Holding A.Ş ulaşım, enerji, yazılım gibi alanlarda gelişen teknoloji ve değişen dünyaya ayak uydurarak inovatif çözümler üretmeye çalışmaktadır. 1000 Yatırımlar Holding 2019 yılında Binbin’in kurulması ile faaliyetlerine başlamıştır. Binbin çevreci ulaşım seçenekleri ile paylaşım ekonomisine katkıda bulunmayı amaçlamaktadır.

QCharge ve Algoritma ise söz konusu ekosistemi desteklemek için kurulmuştur. Şirket, kendi enerji ihtiyaçlarını üretmek, elektrikli şarj istasyonlarıyla hizmet vermek için QCharge’ı faaliyete geçirdi. Bununla birlikte yazılım alanındaki gereksinimleri karşılamak içinse Algoritma’yı kurdu. Bu şekilde yola çıkan 1000 Yatırımlar Holding 2022 yılında kuruldu ve günümüzde ise 500 civarında çalışanı ile faaliyetlerini sürdürmektedir.

Günümüzde BINHO bünyesinde 5 şirket faaliyet göstermektedir. Bunlar;  Binbin, Algoritma, Meta Mobilite, Altay Enerji ve Go Sharing’dir.

BINHO Halka Arz Ne Zaman?

1000 Yatırımlar Holding A.Ş taslak izahnamesini hazırlayarak SPK’ya sunmuştur. Ancak henüz SPK BINHO arzını onaylamamıştır. SPK onayladığında resmi olarak açıklamaktadır.

BINHO Halka Arz Bilgileri!

BINHO taslak izahnamesinde yer alan bilgilere göre halka arzda eşit dağıtım yöntemi kullanılacaktır. Konsorsiyum liderliğini A1 Capital Yatırım Menkul Değerler A.Ş gerçekleştirecektir ve toplamda 9.500.000 lot satışının yapılması planlanmaktadır. BINHO halka arz edildikten sonra BİST Yıldız Pazar’da işlem görecektir.

Halka arz şekli hem sermaye artırımı hem de ortak satışı şeklinde gerçekleşecektir. Toplamda 7 milyon lot sermaye artırımı, 1,5 milyon lot ise ortak satışı şeklinde olacaktır. Ortak satışları da aşağıdaki gibidir:

  • Ortak Satışı : 552.500 Lot (Üsame Erdoğan)
  • Ortak Satışı : 233.750 Lot (Hüseyin Ardan Küçük)
  • Ortak Satışı : 552.500 Lot (Mustafa Saim Birpınar)
  • Ortak Satışı : 552.500 Lot (Kadir Can Abdik)
  • Ortak Satışı : 375.000 Lot (EC Yatırımlar Holding A.Ş.)

BINHO’nun arzı gerçekleştikten sonra şirketin halka açıklık oranı yüzde 14,89 olacaktır. Şirketin halka arz geliri ile yapmayı planladığı faaliyetler şu şekildedir:

  • %75-85 Devam eden yatırımların sonuçlandırılması, alternatif sektör yatırımları, hizmet kapasitesi arttırmaya yönelik mal ve hizmet alımları.
  • %13-20 İşletme sermayesi.
  • %2-5 Finansman ve borç ödemelerinde kullanılması.

Bunların yanı sıra BINHO arzında 30 gün fiyat istikrarı, 1 yıl boyunca da lot satışı yapılamaması bulunmaktadır.

*Yukarıda yer alan bilgiler yalnızca haber verme amaçlı derlenmiştir. Asla yatırım tavsiyesi değildir!