Almanya Vize Ücreti 2020 Almanya Vize Ücretleri

Almanya Vize Ücreti 2020 Almanya Vize Ücretleri

23 Nisan 2020 0 Yazar: Nilgün Ciğerci

Almanya ile Türkiye arasında gerek ticari gerekse dostluk anlamında sıkı ilişkiler bulunmaktadır. Almanya’da yaşan Türklerin sayısı da azımsanmayacak miktardadır. Almanya vize ücreti ne kadar, Almanya’ya nasıl giderim soruları sıklıkla karşımıza çıkmaktadır. Pek çok kişinin merak ettiği 2020 Almanya vize ücreti açıklandı. Almanya vize ücreti yaş guruplarına göre farklılık göstermektedir. Detaylar Almanya Vize Ücreti 2020 Almanya Vize Ücretleri başlıklı haberimizin devamında yer almaktadır.

2020 Almanya Vize Ücreti Açıklandı! Almanya Vize Ücreti Ne Kadar?

Almanya hem AB (Avrupa Birliği) hem de Schengen üyesidir. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan ve bordo pasaporta sahip olan kişilerin Almanya’ya gitmek istediklerinde vize almaları gerekmektedir. Türkiye’de bazı pasaportlarda yurt dışına çıkmak için vize gerekmese de bordo pasaport sahiplerinin vize almaları gerekmektedir. Türkiye’de yeşil (hususi) pasaport sahipleri, siyah (diplomatik) ve gri (hizmet) pasaport sahibi olanlar vize uygulamasından muaf tutulmuşlardır. Almanya vize ücreti yaş aralıklarına göre değişmektedir. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan 0-6 yaş grubu ve 6-12 yaş gurubu için vize ücreti bulunmamaktadır. 12+ yaş gurubu içinse Almanya vize ücreti 60 Euro’dur.

Almanya Vize Ücreti 2020 Almanya Vize Ücretleri

Almanya vize ücreti T.C vatandaşı harici ülkeler için; 0-6 yaş ücretsiz, 6-12 yaş grubu için 35 Euro, 12+ yaş gurubu için ise 60 Euro’dur. Arnavutluk, Azerbaycan, Ermenistan, Ukrayna, Gürcistan, Bosna Hersek, Yeşil Burun Adaları, Makedonya, Rusya, Karadağ, Sırbistan, Moldova ülke vatandaşları için Almanya vize ücreti konusunda farklı uygulama yapmaktadır. Söz konusu ülkeler için vize bedeli; 0-6 yaş grubu ücretsiz, 0-12 yaş grubu 35 Euro ve 12+ yaş gurubu 35 Euro şeklindedir.

Vize ücretleri, konsolosluk ya da elçilikler gibi dış temsilcilikler adına, vize işlemleri için tahsil edilmekte olup, nakit ve Euro cinsinden ödenmesi gerekmektedir. Farklı para birimleri ile ödeme yapmak isteyen kişilerin ödeme öncesinde para birimlerini Euro’ya çevirmeleri işlemlerin daha hızlı tamamlanması adına faydalı olacaktır. Almanya Vize Ücreti 2020 Almanya Vize parası haberi akabinde; Almanya tatil günleri 2020 hakkında merak ettikleriniz için buraya göz atabilirsiniz.