Cezaevine Para Yatırma Mahkuma Para Yatırma!

Cezaevine Para Yatırma Mahkuma Para Yatırma Cezaevine Para Yatırma PTT Mahkuma Para Yatırma PTT hükümlüye para yatırma vakıfbank
Cezaevine giren kişi için para, sanılanın aksine önemli bir gereksinimdir. Öyle ki; cezaevinden dışarısı ile iletişim kurmak için dahi para gerekmektedir. Mahkum dışarıdaki bir sevdiğine ya da yakınına mektup yazmak istese, cezaevi kantininden mektup zarfı, kağıdı ve pulu satın almak durumundadır. Haftalık telefon görüşmesi hakkını kullanmak isteyen mahkum da, telefon görüşmesi için gereken kontörlü telefon kartını cezaevi içerisinden para ile satın almaktadır. Peki cezaevindeki mahkuma nasıl para yatırılır ve mahkumun üzerinde para bulunur mu? Cezaevine para yatırma mahkuma para yatırma!

Cezaevine Para Yatırma Mahkuma Para Yatırma!

Cezaevindeki mahkuma para yatırmak için 3 yol vardır. Bunlardan ilki ceza infaz kurumu içerisinden bizzat para yatırmaktır. Cezaevi yönetimi tarafından oluşturulan gişeye para yatırılmak istenilen mahkumun adı soy adı ile birlikte yatırılmak istenilen tutar belirtilerek işlem yapılabilir.

Cezaevine Para Yatırma PTT!

PTT'den mahkuma para yatırma... İkinci yol ise PTT aracılığı ile ceza evinde yatan mahkuma para yatırmaktır. Mahkumun kaldığı ceza infaz kurumunun adı ve adresi söylenerek, mahkumun ismi ve soy ismi ile koğuşu da belirtilip PTT gişelerinden cezaevindeki mahkuma para yatırılabilmektedir. PTT Kart nedir, PTT kart limit, şifre, yenileme vb. gibi işlemler nasıl yapılır için buraya göz atabilirsiniz.

Cezaevine Para Yatırma Vakıfbank!

Hükümlüye para yatırma için 3. yol ise Vakıfbank'tır. Cezaevine para yatırma Vakıfbank ATM'leri vasıtası ile gerçekleştirilebilir. Hükümlüye para yatırma Vakıfbank ATM'lerinden aşağıdaki şekilde yapılabilir. Vakıfbank aidatsız kredi kartı Vakıfbank Tercih Kart için buraya göz atabilirsiniz.
  • Vakıfbank ATM giriş tuşuna basılır.
  • Nakit para yatırma seçilir.
  • Ön ödemeli karta para yatırma seçilir.
  • Para yatıran kişinin TC Kimlik ve Telefon numarası girililir.
  • Hükümlü ve Hesap numarası ile para yatırma seçilir.
  • Size verilen 8-9 haneli hesap numarası girilir.
  • Ad Soyad baş harfleri kontrol edilerek para yatırma işlemi tamamlanır.

Cezaevindeki Mahkumun Kendisine Para Yattığından Haberi Olur Mu?

Cezaevinde yatan mahkuma para yatırıldıktan birkaç saat sonra ilgili mahkuma kendisine para yatırıldığına dair bir makbuz verilir. Dolayısıyla kendisine para yatırılan mahkumun, bu paradan birkaç saat içerisinde haberi olur.

Cezaevindeki Mahkum Kendisine Kimin Para Yatırdığını Bilir Mi?

Cezaevindeki mahkuma para yatırma esnasında, para yatıran kişinin kimlik bilgileri de istenilmektedir. Bu bilgiler, mahkuma verilen makbuzda yer alır. Bu sayede mahkum, kendisine para yatıran kişiyi ve ne kadar para yatırdığını bilir.

Mahkumun Üzerinde Para Bulunur Mu?

Kapalı cezaevlerindeki mahkumun üzerinde para bulunmaz. Mahkuma yatırılan para cezaevi idaresince emanette ve mahkumun adına açılan hesapta tutulur. Mahkumun gerek cezaevi iç kantininden, gerekse cezaevi dış kantininden yaptığı harcamalarda bu hesaptaki paradan işlem yapılır. Mahkumların üzerinde para bulunmamasının haklı gerekçeleri bulunmaktadır. Özellikle koğuş içerisinde haraç alma vb. gibi durumlara mahal vermemek adına mahkumların üzerinde para bulunmamaktadır. Açık cezaevlerinde yatan mahkumların ise üzerinde para bulunmasına izin verilmektedir. Cezaevi kantininde neler satılır ve cezaevi kantininden nasıl alışveriş yapılır içeriğimize de buradan göz atabilirsiniz.
İLGİLİ HABERLER