Yayla Enerji Ne İş Yapar Hisse ve Ortaklık Yapısı Nasıl?

Yayla Enerji Üretim Turizm ve İnşaat Tic. A.Ş. olmasına karar verilmiştir. Yayla Enerji ne iş yapar hisse ve ortaklık yapısı
Yayla Enerji, 1950 yılında Mehmet Yayla tarafından İskenderun’da kurulmuştur. Şirketin unvanı 1986 yılında Yayla İnşaat Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. olarak değiştirilmiştir. 1991 yılında şirketin merkezi İskenderun’dan Ankara’ya taşınmıştır. 2000’li yıllarla birlikte şirket “enerji” alanında da faaliyet göstermeye başlamıştır. Buna paralel olarak şirketin unvanının 2012 yılında Yayla Enerji Üretim Turizm ve İnşaat Tic. A.Ş. olmasına karar verilmiştir. Yayla Enerji ne iş yapar hisse ve ortaklık yapısı nasıl gibi pek çok sorunun detaylı cevaplarını inceleyelim…

Yayla Enerji Ne İş Yapar Hisse ve Ortaklık Yapısı Nasıl?

Yayla Enerji üç ana iş kolunda faaliyet göstermektedir. Bunlar; enerji, inşaat ve turizm olarak dikkat çekmektedir. Firmanın tamamlanan ve devam eden pek çok projesi bulunmaktadır. Yayla Enerji’nin ortaklık yapısı güncel olarak aşağıdaki gibidir:
  • Hüseyin Yayla – yüzde 18,46
  • Mehmet Yayla – yüzde 5,04
  • Ahmet Yayla – yüzde 5,01
  • Diğer – halka açık yüzde 71,49
Yayla Enerji Yönetim Kurulu şu isimlerden oluşmaktadır:
  • Hüseyin Yayla – Yönetim Kurulu Başkanı
  • Mehmet Yayla – Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı
  • Ahmet Yayla – Yönetim Kurulu Üyesi
  • Abbas İnceayan – Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi
  • Murat Doğan – Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi
Yayla Enerji hisseleri Borsa İstanbul’da (BIST) YAYLA kodu ile işlem görmektedir. Şirketin dahil olduğu endeksler şunlardır: BIST TÜM / BIST ANKARA / BIST TÜM-100 / BIST İNŞAAT / BIST ANA / BIST HİZMETLER

Yayla Enerji Hissesi Performansı Nasıl?

Yayla Enerji hissesi YAYLA’nın 5 yıllık grafiğine göz atıldığında; 20 Kasım 2015 tarihinde 2,09 lira seviyesinden işlem görmekte olduğu ve şimdiki değeri olan 3,89 lira üzerinden düşünüldüğünde aradan geçen sürede yüzde yüze yakın artış kaydettiği görülmektedir. Bununla birlikte, söz konusu süreçte hisse dalgalı bir seyir izlemiştir. 22 Temmuz 2016 tarihinde 0,69 liraya kadar gerileyen YAYLA, bir daha bu noktanın altına düşmemiştir. 26 Ocak 2018 tarihinde 2,78 lira ile zirve yapsa da bu seviyede tutunamayan hisse, 2019 Ağustos’unda 0,8 liranın da altına gerilemiştir. Bu seviyeden tırmanışa geçen YAYLA, dönemsel olarak gerilemeler yaşasa da bilhassa 2020’nin 2. yarısında performansını yükseltmiş ve artan grafiği 3,9 liranın üzerine kadar seyretmiştir.

Yayla Enerji Haberleri ve İletişim Kanalları

Yayla Enerji haberleri kamuya açık yazılı ve görsel medyadan takip edilebileceği gibi KAP’tan da takip edilebilir. Yayla Enerji borsaya kote bir şirket olduğu için önemli gelişmeleri Kamuyu Aydınlatma Platformu’na bildirmektedir. Yayla Enerji iletişim kanalları aşağıdaki gibidir…
İLGİLİ HABERLER