TÜYİD Yatırımcı İlişkileri Zirvesinden Satır Başları!

TÜYİD Yatırımcı İlişkileri Zirvesi bu yıl "değişimden değer yaratmak" teması ile InterContinental İstanbul'da gerçekleştirildi.
TÜYİD Yatırımcı İlişkileri Zirvesi bu yıl "değişimden değer yaratmak" teması ile InterContinental İstanbul'da gerçekleştirildi. Zirvede konuşma yapan Borsa İstanbul Genel Müdürü Hakan Atilla, yatırımcı ilişkilerinin ne olduğunu 2007 yılında öğrendiğini, o zamana kadar finansal alanda kendilerini yetkin gördüklerini söyledi.

TÜYİD Yatırımcı İlişkileri Zirvesinde Hakan Atilla Yatırımcı İlişkilerinin Önemine Değindi!

Yatırımcı İlişkileri Derneği'nin düzenlediği Yatırımcı İlişkileri Zirvesi'nde konuşma yapan Hakan Atilla, konuşmasında yatırımcı ilişkileri anlamında farkındalık yaratmanın önemine değindi. Yatırımcı ilişkilerinin tüm dünyada 70 ve 80'li yıllardan bu yana var olsa da Türkiye'nin bununla biraz geç tanıştığını söyleyen Atilla, yatırımcı ilişkilerinin ne olduğunu 2007 yılında öğrendiğini açıkladı. O tarihte görev yaptığı kurumun halka arzı hasebiyle bu olguyla tanıştığını belirten Hakan Atilla, biz dünyanın geri kalanıyla özellikle yatırımcı profiline sahip olan kişilerle aynı dili konuşmuyormuşuz dedi. O dönemlerde finansal bakımdan kendilerini çok yetkin bulduklarını deklare eden Atilla, dünya çapında yetkin olmadıkları ve onlarla aynı dili konuşmadıklarını açıkladı. Sonrasında dünya çapındaki yatırımcılardan pek çok öğrendiklerini söyleyen Borsa İstanbul Genel Müdürü Atilla, bu bakımdan yatırımcı ilişkilerine büyük önem verdiğini açıkladı. Kiralık kasa hakkında merak ettikleriniz için buraya göz atabilirsiniz. Zirvede konuşma yapan isimlerden biri de Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği Başkanı Alp Keler oldu. Ülkemizdeki şirketlerin halka açıklık oranlarından bahseden Keler, İstanbul Sanayi Odası'nın verilerine göre ülkemizdeki en büyük 1000 şirketin 102'sinin, 500 şirketin ise 72'sinin halka açık olduğunu aktardı. Alp Keler Türkiye ile benzer özellikler gösteren Hindistan'da halka açık şirket sayısının 5 bin 65, Güney Kore'de ise 2 bin 207 olduğunu, bizde ise bu rakamın 400 olduğunu deklare etti. Sermaye piyasalarına bakış açısının geliştirilmesi gerektiğini aktaran Keler, sermaye piyasasında belirli bir sürede meydana gelen değerlerin paylaşıldığını ve daha büyük ölçekli iş yapabilme fırsatının oluşturulduğunu sözlerine ekledi.
İLGİLİ HABERLER