İhracat destek başvurularında yeni dönem. Pekcan'ın açıklamalarına göre ihracat destek başvuruları Destek Yönetim Sistemi üzerinden alınacak.
2020'nin başından itibaren
ihracat destek başvurularında yeni dönem başlıyor. Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan'ın açıklamalarına göre ihracat destek başvuruları Destek Yönetim Sistemi üzerinden alınacak. Bu yenilikle birlikte ihracatçıların bürokratik işlemler için harcadıkları zaman ve maliyetin düşürülmesi hedefleniyor. Hali hazırda Ticaret Bakanlığı ihracatçılara 100'ü aşkın destek sağlıyor.
İhracat Destek Başvurularında Destek Yönetim Sistemi Dönemi Başlıyor!
Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ihracatçılara verilen destek kapsamında yeni bir döneme geçildiğini ve artık başvuruların yeni geliştirilen Destek Yönetim Sistemi üzerinden yapılacağını deklare etti. Pekcan bakanlık olarak ihraç ürünlerinin üretiminden pazarlamasına kadar olan aşamalarda tasarım, markalaşma, pazar araştırması, uluslararası tedarik zinciri vb. gibi pek çok alanda 100'ü aşkın destek sağladıklarını açıkladı. İhracatçıların ve üreticinin her daim yanında olduklarını söyleyen Ruhsar Pekcan, çağın gereğine uygun olarak dijitalleşme ve otomasyona önem verdiklerini bildirdi.
2020 dolar kuru tahmini, 2020'de dolar ne kadar olur hakkında merak ettikleriniz için buraya göz atabilirsiniz.
Ticaret Bakanı Pekcan ihracatçıya verilen desteklerin farklı platformlardan sağlandığını lakin yaptıkları çalışmada sona gelinerek artık tek bir platformda ihracatçıya destek verileceğini aktardı. İhracatçıların hali hazırda destek sağlamak için bakanlığa yaptığı her başvuruda mevzuat gereğince aynı belgeleri tekrar tekrar sunmak zorunda kaldıklarını aktaran Ruhsar Pekcan, yeni düzenlemeler ile söz konusu prosedürlerin ortadan kalkacağını ve bunlardan dolayı kaybolan vakit ve maliyetin düşürülmüş olacağını söyledi.
Pekcan'ın açıklamalarına göre Destek Yönetim Sistemi kapsamında 6 ana modül ve 13 alt modül olacak. Hali hazırda sistemin test işlemleri tamamlanmış ve son kontroller yapılmaktadır. Bu sistem ile ihracat destelerinin daha etkin hale gelmesi beklenmekle birlikte, esnaf , KOBİ'ler, kadın girişimciler ve genç girişimciler için ihracatçı olabilmeleri konusunda özendirici olması hedeflenmektedir.