Ödeme Ertelemeli İhtiyaç Kredisi QNB Finansbank’tan!

Ödeme Ertelemeli İhtiyaç Kredisi QNB Finansbank’tan!

2 Ekim 2017 1 Yazar: Emine Zaman

Dönemsel olarak her bireyin ihtiyaçlarında artış yaşanabiliyor. Bu durumda ihtiyaçları karşılamak için doğal olarak masraflar da artış gösteriyor. Bu masrafları karşılamak için banka kredilerine başvurmak pek çok vatandaş tarafından ilk seçenek olarak görülüyor. Kullanılan ihtiyaç kredileri ile masraflar karşılanırken, bu kredilerin geri ödemeleri belli bir süre kişinin nakit akışını zorlayabilmektedir. Bu durumu dikkate alan, nakit akışının bozulduğu dönemlerde taksit ödemesi yapmak istemeyen vatandaşlar için ödeme ertelemeli ihtiyaç kredisi QNB Finansbank’tan!

QNB Finansbank’tan kullanılan ihtiyaç kredisi geri ödemelerine başlayan vatandaş, maddi olarak sıkıştığı ve masrafların üst üste geldiği dönemlerde kredi taksiti geri ödemelerini 3 aya kadar erteleyebilmektedir. Bu sayede maddi olarak sıkışılan dönemi atlatmak daha kolay olabilmektedir.

QNB Finansbank İhtiyaç Kredisi Başvurusu ve Gerekli Belgeler

QNB Finansbank ödeme ertelemeli ihtiyaç kredisi başvurusu yapmak isteyen vatandaş, eğer bankanın hali hazırda müşterisi konumunda ise, başvurusunu online bankacılık üzerinden yapabilmektedir. QNB Finansbank müşterisi olmayan vatandaşlar ise bankanın resmi internet sitesi üzerinden kredi başvurusu gerçekleştirebileceklerdir. Ayrıca 5030’a T.C. kimlik numarası yazılıp gönderilerek de krediye ön başvuru SMS ile hemen yapılabilmektedir. Kredinin ön başvurusu kabul edilen vatandaş, bankanın herhangi bir şubesine giderek diğer işlemlerini gerçekleştirebilmekte ve kredisini elde edebilmektedir.

Bankaya ödeme ertelemeli ihtiyaç kredisi başvurusu yapan ve ön başvurusu kabul edilen müşteriler, banka şubesine giderken yanlarında birkaç belge bulundurmak durumundadır. Bu belgeler: Kimlik Belgesi (Nüfus cüzdanı veya noter tasdikli sureti), adres belgesi (İkamet ilmühaberi. Adres Kayıt Sistemi’nde adres bilgisinin güncel değilse; son 3 ay içinde düzenlenmiş elektrik, sabit telefon, doğalgaz, su veya cep telefonu hattı faturalarından herhangi biri) ve gelir belgesi olarak deklare edilmiştir. Gelir Belgesi olarak maaş bordrosu kabul edildiği gibi, farklı gelirleriniz var ise (kira vb.) bunlar da bankaya deklare edilebilmektedir.

QNB Finansbank Ödeme Ertelemeli İhtiyaç Kredisi Hesaplama

QNB Finansbank ilgili kampanya kapsamında müşterilerin kullandığı kredinin geri ödemelerini azami 48 aya kadar vadelendirme imkanı sağlamaktadır. Ödeme erteleme kullanmak isteyen müşteriler için bu vade azami 45 ay olarak uygulanmaktadır. Ödeme ertelenen 3 ayın taksitleri ise diğer aylara eşit oranda dağıtılmaktadır. Bu durumu somut olarak görmek için birkaç örnek hesaplama yapmakta yarar var.

QNB Finansbank ödeme ertelemeli ihtiyaç kredisi kapsamında likidite edinmek isteyen müşterilere tatbik edilecek faiz oranı aylık yüzde 1,29 seviyesinden başlamakta ve aylık yüzde 1,76 noktasına kadar yükselmektedir. Bu faiz oranı krediye başvuran müşterinin kredi notuna göre belirlenmektedir. Ayrıca kredi kapsamında müşterilerin hayat sigortası yaptırmaları zaruri tutulmuştur. Hayat sigortası poliçe prim ücreti de kredi talebinde bulunan müşteri tarafından karşılanmak durumundadır.

Kredi kampanyası dahilinde aylık yüzde 1,29 faiz oranına tabi olarak 10 bin Türk Lirası finansman kullanan bir müşteri, geri ödemelerini 48 ay vadede yapmak isterse 297 Türk Lirası aylık taksit ödemeleri yapmak durumundadır. Kredi kullandırımı esnasında banka müşterisinden 52,5 Türk Lirası kredi tahsis ücreti ve ortalama 348,13 Türk Lirası da sigorta prim bedeli tahsil etmektedir. Kredinin müşteriye yıllık maiyet oranı yüzde 20,5956 olarak yansıyacaktır.

Aynı tutar ve aynı faiz oranı üzerinden krediyi 3 ay ertelemeli olarak kullanan müşterinin aylık yapması gereken geri ödemeler 320’şer Türk Lirası’dır. Bu örnekte müşterinin yapacağı taksit ödeme sayısı 3 ay ertelemeli olduğu için 45’e inecektir. Kredi tahsis ücreti ve sigorta prim ücreti değişmeyen örnekte, kredinin yıllık maliyet oranı yüzde %20,5236 noktasına gerileyecektir. Farklı ihtiyaç kredilerini de inceleyerek kendiniz için en uygun krediyi buradan tespit edebilirsiniz.