2020 Kurban Bayramı Emekli İkramiyesi Ödeme Günleri

2020 Kurban Bayramı Emekli İkramiyesi Ödeme Günleri

21 Temmuz 2020 0 Yazar: Emine Zaman

Emekliler yılda 2 kez emekli ikramiyesi alabiliyorlar. Bu ikramiyeler Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı olmak üzere 2 dini bayramda ödenecek şekilde konumlandırılmıştır. 2020 Kurban Bayramı emekli ikramiyesi ödeme günleri de bayrama sayılı günler kala netleşti ve ikramiyeler emeklilerin hesaplarına yatırılmaya başlandı. Emekliler ikramiyelerini maaş alma günlerine göre alabilecekler.

Emekli Kurban Bayramı İkramiyesi Ne Zaman Yatacak?

Kurban Bayramı için yapılacak emekli ikramiye ödemeleri 17 Temmuz itibari ile emekli vatandaşların hesaplarına yapılmaya başlandı. İlk ödeme 17 Temmuz Cuma günü SSK emeklilerinden her ayın 17-18’inde maaş alanlara yapıldı. Her ayın 19’u ve 20’sinde maaş alanlar için ise 20 Temmuz Pazartesi günü hem maaş hem de bayram ikramiyesi ödemesi yapıldı. Maaşını her ayın 21, 22 ve 23’ünde alan emekli vatandaşlar Kurban Bayramı öncesi 21, 22 ve 23 Temmuz tarihlerinde maaşları ile birlikte bayram ikramiyelerini de aldılar. En güncel haberler için…

  • 24 Temmuz itibariyle SSK ve BAĞ-KUR emeklilerinden; normalde maaşlarını 24 – 25Temmuz’da alan vatandaşlar emekli maaşlarıyla birlikte bayram ikramiyelerini de alabilecekler.
  • Her ayın 26-27’sinde emekli maaşını alan BAĞ-KUR ve SSK emeklileri Kurban Bayramı emekli ikramiyeleri ile birlikte maaşlarını 27 Temmuz’da alabilecekler.
  • Her ayın 28’inde emekli maaşlarını alan BAĞ-KUR’lular bu ayın da 28’inde maaşları ile birlikte ikramiyelerini de çekebilecekler.
  • Her ayın 1’inde ve 2’sinde maaşlarını alan Emekli Sandığı emeklileri Kurban Bayramı öncesinde 28 Temmuz Salı itibariyle hem emekli maaşlarını hem de ikramiyelerine alabilecekler.
  • Her ayın 3, 4 ve 5’inde emekli maaşlarını çeken Emekli Sandığı emeklileri ise Kurban Bayramı öncesinde 29 Temmuz Çarşamba günü emekli maaşlarının yanı sıra bayram ikramiyelerini de çekebilecekler.

2020 Kurban Bayramı Emekli İkramiyesi Ne Kadar?

Emeklilerin alacağı Kurban Bayramı ikramiyesi her yıl olduğu gibi bu yıl da 1.000 TL. Yalnız bu rakam emekliliğe konu asıl hak sahibine ödeniyor. Eğer emeklilik hakkı olan kişi vefat etmişse ve onun emekli maaşından eşi, kızı ya da diğer varisleri yararlanıyor ise bu durumda varislere toplamda 750 TL ödeme yapılıyor. Vefat edenin emekli maaşını tek kişi alıyor ise 750 TL’yi o kişi çekebilirken; varisleri birden fazla ise mirasçılık oranına göre 750 TL pay edilerek hak sahiplerinin hesaplarına yatırılıyor.

Kaynak: http://www.sgk.gov.tr/wps/portal/sgk/tr