2019 Aralık Konut Kredisi Faiz Oranları!

2019 Aralık Konut Kredisi Faiz Oranları!

4 Aralık 2019 0 Yazar: Nilgün Ciğerci

Peş peşe gelen faiz indirimlerinin ardından bir konut sahibi olmak isteyen yahut birikimlerini konut yatırımı şeklinde değerlendirmek isteyen tüketicinin konut kredisine olan ilgisi arttı. Bankaların konut kredisi faizlerini aşağı çekmesiyle birlikte konut sektörü hareketlenmiş, yarım bırakılan yapıların tamamlanmasına yönelik çalışmalar başlamıştır. Konut kredisi faiz oranları düşüşte mi, konut kredisi faiz oranları 2019, konut kredisi düşecek mi, konut kredisi hesaplama gibi sorular tüketici tarafından merakla araştırılmakta ve bankaların en düşük konut kredisi faiz oranı bulunmaya çalışılmaktadır. En düşük konut kredisi faiz oranı ile finansman sağlamak ve konut sahibi olmak isteyen tüketici için işte 2019 Aralık konut kredisi faiz oranları!

2019 Aralık Ev Kredisi Faiz Oranları Düşüşte!

2019 yıl sonu yaklaşırken bankalar peş peşe konut kredisi faiz indirimi kampanyaları düzenlemektedirler. Konut kredisi faiz indirimi yapan bankalardan Yapı Kredi, faiz oranını yüzde 0,99’a çekmiştir. Yapı Kredi konut kredisi faiz oranı kullanılan finansman tutarına bağlı olmamakla birlikte 120 aya varan vadelerde geçerlidir. Yapı Kredi’nin yanı sıra Türk Ekonomi Bankası (TEB) da faiz oranını düşüren bankalar arasındadır. TEB konut kredisi faiz oranı aylık yüzde 0,99’dur. TEB konut kredisi faiz oranından faydalanarak finansman sağlamak isteyen müşteriler için 120 aya varan vade fırsatı sunmaktadır. Bununla birlikte ilgili faiz oranından faydalanmak için kullanılacak kredi tutarında banka bir üst limit belirlememiştir.

ING Bank da konut kredisi faiz oranını aşağı çeken bankalar arasındadır. ING Bank konut kredisi faiz oranı aylık yüzde 0,98 olarak deklare edilmiştir. Söz konusu kredi kampanyası kapsamında 120 aya kadar olan vadelerde finansman sağlanabilmektedir. Kampanya dahilinde ING Bank üst limit belirlememiştir. Aralık Garanti konut kredisi faiz oranı aylık yüzde 1,05 olarak açıklanmıştır. Bununla birlikte İş Bankası konut kredisi faiz oranı aralık ayında yüzde 1,06 olarak belirlenmiştir. 2019 Aralık Akbank konut kredisi faiz oranı ise aylık yüzde 0,99 olarak belirtilmektedir.

Kamu bankaları konut kredisi yapılandırma fırsatı hakkında bilgi için buraya göz atabilirsiniz.

2019 Aralık Kamu Bankaları Konut Kredisi Faiz Oranları

Kamu bankaları konut kredisi faizlerini aşağı çekerek hem ülke ekonomisine hem de konut sektörüne katkı sağlamışlardır. Kamu bankalarının konut kredisi faiz oranlarını aşağı çekmesinin ardından özel sektörde faaliyet gösteren bankalar da faiz oranlarında indirime gitmişlerdir. Kamu bankalarından Ziraat Bankası konut kredisi faiz oranı ayık yüzde 0,99 olarak belirlenmiştir. Halk Bankası konut kredisi faiz oranı da yüzde 0,99 olarak açıklanmıştır. Söz konusu faiz oranları ile müşterilere düşük maliyetli ve avantajlı likidite imkanı sunulmuştur. Kamu bankalarından Vakıfbank konut kredisi faiz oranı da aylık yüzde 0,99’dur lakin Vakıfbank bu indirime ek olarak farklı bir kampanya daha düzenlemiştir.

Vakıfbank açıkladığı son kampanya dahilinde konut kredisi faiz oranını yüzde 0,79’a indirmiştir. Söz konusu faiz oranı anlaşmalı konut firmalarından satın alınan gayrimenkuller için geçerlidir. Banka bahse konu indirim neticesinde güncel piyasa koşullarında en düşük konut kredisi faiz oranını uygulayan bankadır. Vakıfbank konut kredisi kampanyası dahilinde 180 aya varan vade imkanı sunmaktadır.  İlgili haberin detayları için buraya göz atabilirisiniz.